Scouting seizoen van start! ?>

Scouting seizoen van start!

Afgelopen zaterdag ging het scouting seizoen weer van start voor alle jeugdleden, leidings en andere betrokken vrijwilligers! Het seizoen wordt erg bijzonder aangezien we dit seizoen 30 jaar bestaan en dat laten we uiteraard niet voorbij gaan…

Bevers

De bevers hebben de opkomst gewaagd aan de laatstejaars bevers. Ze hebben gevraagd welke spellen zij nog graag wouden spelen en hebben deze gespeeld, omdat de laatstejaars aankomende zaterdag overvliegen naar de welpen.

Welpen

De welpen hebben het seizoen afgetrapt door leuke spellen te spelen en te genieten van het weer. Zo begon de opkomst met slingertikkertje en gingen ze vervolgens smokkelen in het park. Aan het einde van de opkomst hebben ze een speciale versie van Annemaria koekoek gespeeld, waarbij “nat worden” centraal stond. Leiding Hielke was de pineut en is nat gemaakt door een welp.

Ex-teamleidster Thirtza kwam deze opkomst afscheid nemen en droeg het stokje over aan Hielke.

Scouts

De scouts waren afgelopen zaterdag als eerste aanwezig en zijn net als de bevers begonnen met een spel voor de laatstejaars. Ze zijn namelijk wezen smokkelen met kleine flesjes water. Daarna hebben ze vuur gemaakt en lekker bijgekletst onder het genot van warme marshmallows.

Scouts vuur aan het maken

R/S

De eerste opkomst van de R/S stond nog in het thema van hun zomerkamp. Ze hebben een film gekeken die Sam had ge-edit met alle videofragmenten die er opgenomen waren tijdens kamp. Ook zijn de vier zwartblauwe dassen uitgedeeld aan Felicia, Sam, Ricardo en Jille. (Congratulations to you all!!)

En omdat het heerlijk weer was ook nog ff de nodige zonnestralen gepakt en diverse spelletjes gespeeld. Seizoen 2016/2017 beloofd weer een uitdagend jaar te worden.

Spel met de R/S

Roverscouts en stam

De stam begon het nieuwe seizoen met de voorbereiding voor het belangrijkste evenement van het jaar: de JOTA. Na een snelle vergadering op zaterdagavond, waarin onder meer een nieuwe Jotacrossdictator aangesteld werd, begon het echte werk op zondag.

Zondag bezorgde een delegatie van de stam onze inschrijving voor de Jotacross bij Laurentius. Op een oud-Grieks kleitablet omdat het thema dit jaar ‘een Griekse tragedie’ is. Helaas werden ze weggestuurd voordat ze stiekem alle vragen konden filmen.

Een ander deel van de stam maakte ondertussen in een geïmproviseerde filmstudio op ons dak de laatste opnames voor ‘de Jota draait door’, hét filmverslag van de Jota van vorig jaar. De première is met de Jota, tot die tijd zullen jullie nog geduld moeten hebben.

Stam aan het filmen voor de Jota the Movie

Overvliegen

Aankomende zaterdag om 10:30 start voor alle jeugdleden het overvliegen. Voor het eerst zal er dit jaar aansluitend een middag vol activiteiten zijn, om zo feestelijk ons dertigste seizoen te openen. Deze is toegankelijk voor zowel jeugdleden als andere geïnteresseerden. Er zijn activiteiten zoals van deeg een broodje bakken boven het kampvuur en een heuse stormbaan trotseren. Voor deze activiteit vragen wij een klein bedrag, welke ten goede komt aan de uitbouw. (Facebook evenement)

Comments are closed.