DSW 2016 door team Japan ?>

DSW 2016 door team Japan

Zaterdag 4 april zijn we met de scouts naar DSW geweest, de regionale Scouting wedstrijden op het Naaldenveld. We waren aanwezig met twee teams, namelijk: team Egypte en team Japan. Het thema van de DSW van dit jaar was de Wonderboom. Er deden in totaal 23 teams mee, team Japan is vierde geworden en team Egypte is zestiende geworden.

We verzamelden op het clubgebouw om half acht en reden vanaf daar naar het Naaldenveld toe. We kwamen daar aan om half negen en gingen gelijk onze spullen uitladen en ons kamp opbouwen. Nadat we ons kamp hadden opgebouwd hebben we onze eigen vlaggenmast gemaakt (Ieder team moest in verband met het thema namelijk een eigen vlag maken). We waren als één van de eerste klaar!

Vervolgens gingen we de hike lopen. We vertrokken als één van laatsen, de hike ging door Aerdenhout en Elswout, via zes posten. Elke post had een minigame waar je punten kon verdienen. Hoe meer posten je bereikte, hoe meer punten je dus kon verdienen. We bereikten vijf van de zes posten, maar kwamen wel als eerste aan.

Na de hike begonnen we meteen met koken. Uiteraard hadden we als eerste ons vuur aan en konden we al snel beginnen met koken. We maakten noedelsoep en beef teriyaki. Het smaakte wel goed, maar de organisatie vond het niet fantastisch. Na het eten en de afwas gingen we verder met het kampvuur, waar we aan een quiz deelnamen. Hierna gingen we naar onze tent, waar we de hele nacht lekker geslapen(gekeet) hebben.

We werden de volgende ochtend alweer vroeg gewekt voor een ochtendspel, namelijk: het handelsspel. We moesten vruchten en groenten ophalen en deze bij verschillende posten verhandelen. Ondertussen waren er bijen en slakken die onze waarde konden verdubbelen of halveren. Het ging erg goed, en we haalden de maximale punten bij dit spel.

Na het spel braken we ons kamp en vlaggenmast af. We brachten al onze spullen naar de voorkant van het Naaldenveld.

Tijdens de prijsuitreiking werden de winnaars bekend gemaakt. Wij werden vierde en daar waren we erg trots op. We gaan terug naar huis en hebben een erg leuk weekend gehad!

Geschreven door: Owen en Remy.

Meer verhalen en informatie over de DSW zijn te vinden op de website van DSW Scouts Noorderkwartier.

Comments are closed.