Lidmaatschap ?>

Lidmaatschap

Ieder kind dat lid wil worden van Scouting Dirk Duyvel mag drie opkomsten komen kijken. Na deze drie opkomsten wordt hij of zij ingeschreven bij de groep. Eens in het jaar worden alle nieuwe leden geïnstalleerd. Meestal vindt deze plechtigheid plaats in november.

Bij de installatie krijgen kinderen de officiële insignes op hun uniform en beloven ze symbolisch ‘hun best te doen een goede scout te zijn, iedereen te helpen waar ze kunnen en zich te houden aan de scoutingwet’. Ieder jeugdlid wordt geacht elke week in compleet uniform (blouse en das) te verschijnen. De leiding van de speltak waar uw kind bij komt kan u hier meer over vertellen.

Contributie

Brief over de contributie bij Scouting Dirk Duyvel

AlkmaarPas / MeedoenPas

Als u een inkomen heeft tot 120% van het minimum-inkomen, dan kunt u in aanmerking komen voor een gratis AlkmaarPas (gemeente Alkmaar) of gratis DijkenwaardPas (gemeente Dijk en Waard). Met het saldo op de pas kunt u (een deel van) de contributie en het zomerkamp betalen. De penningmeester kan u hier meer over vertellen. In de brief over de contributie staan de contactgegevens.