Rowans & Sherpa’s (15 t/m 18 jaar) ?>

Rowans & Sherpa’s (15 t/m 18 jaar)

De rowans & sherpa’s werken samen in een groep van jongens en meisjes. Er zijn geen subgroepen en leiding meer, maar juist begeleiding. De rowans & sherpa’s organiseren in toenemende mate hun eigen programma’s. De begeleiding helpen hen daarbij en motiveren ze.

Veel programma’s staan in teken van scouting vaardigheden, afgestemd op de interesse van de groep. Uiteraard gaan deze vaardigheden verder dan bij de scouts. Zo is het pionieren van een complete familieschommel of een abseiltoren duidelijk iets voor de rowans & sherpa’s.

Kamp

De rowans & sherpa’s gaan kamp en gaan afhankelijk van de beschikbaarheid 1 of 2 weken weg. De rowans & sherpa’s moeten dit voor een groot deel zelf organiseren en bekostigen. Door middel van acties als paasstukjes en Jantje Beton proberen ze de kosten van het kamp zo laag mogelijk te houden.

Uniform

De rowans & sherpa’s hebben hun eigen oranje/rode uniform welke makkelijk te bestellen is in de Scoutshop. Bij installatie krijgt de Rowan of Sherpa de bijbehorende insignes en groepsdas.
Ga naar de Scoutshop

Contact

U kunt in contact komen met Evelien Droge (teambegeleider van de rowan en sherpa’s) door te e-mailen naar: rs@dirkduyvel.nl.