Scouts (11 t/m 14 jaar) ?>

Scouts (11 t/m 14 jaar)

De scouts hebben geen vastomlijnd fantasieprogramma meer. Bij de scouts gaat het meer om scouting vaardigheden en sociaal bezig zijn met elkaar. Uiteraard speels fantasie nog wel een rol, maar dit komt vanuit de leiding zelf. De leiding verzinnen hoe een programma vormgegeven wordt.

Nadat de kinderen vanaf de welpen zijn overgevlogen worden ze geïnstalleerd, hiervoor moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten ze een aantal knopen kennen, een kampvuur kunnen maken, kunnen werken met kompas en nog een aantal andere vaardigheden beheersen.

Patrouilles

De scouts draaien samen in een groep van jongens en meisjes. Deze groep is onderverdeeld in patrouilles met een patrouilleleider/leidster. De patrouille werkt gedurende het jaar samen bij het opzetten van een kampement(tent en keukentafel), koken, vuur maken en meer. Doordat de patrouille samenwerkt leren de kinderen op een goede manier om te gaan met verantwoordelijkheden die daar bij passen.

Elke patrouille heeft zijn eigen kleuren en dragen deze kleuren in de vorm van linten aan hun linkermouw. Zo is het voor iedereen herkenbaar bij welke patrouille ze zitten. Ook de leiding draagt linten, zij zijn immers ook een soort patrouille.

Vaardigheids-linten

De scouts werken met een linten systeem. De kinderen worden op deze manier uitgedaagd om meer vaardigheden te leren. Ze kunnen linten behalen die ze op hun uniform mogen dragen.

Elke lint staat voor een bepaald stukje kennis van dingen die we met scouting vaak doen. We hebben oranje, paarse en zwart-roze linten, elk weer wat moeilijker dan de vorige. Wanneer je hebt voldaan aan de eisen die voor zo`n lintje staan mag je het lint bij je patrouille linten dragen.

Kamp

De scouts gaan elke zomer een week op kamp. Ze kamperen in een tent en overnachten 1 nacht primitief onder hun poncho, ze lopen een hike, houden een bonte avond en doen nog een aantal leuke activiteiten.

Uniform

De scouts hebben hun eigen beige uniform welke makkelijk te bestellen is in de Scoutshop. Bij installatie krijgt de Scout de bijbehorende insignes en groepsdas.
Ga naar de Scoutshop

Contact

U kunt in contact komen met Maaike Wittink (teamleider van de scouts) door te e-mailen naar: scouts@dirkduyvel.nl.